lili@ugent.be

Recht op (vreugdevolle) seks?

Essay door Katrien De Graeve

Seks wordt steeds meer verbonden aan gezondheid: regelmatig seks hebben, weliswaar met niet al te veel verschillende partners, is een van de richtlijnen voor een actieve en gezonde levensstijl. Geen seks (willen) hebben wordt binnen die logica een probleem, een falen of een disfunctie. Seks als voorwaarde voor geluk en succes gaat echter voorbij aan het feit dat romantische en seksuele relaties niet voor iedereen even makkelijk toegankelijk zijn en dat seks ook niet voor iedereen een verheffende ervaring is. Er is dan ook meer aandacht nodig voor hoe sociale ongelijkheid ons seksuele verlangen in een keurslijf dwingt. Katrien De Graeve reflecteert hierover in haar essay in het tijdschrift Karakter.

Klik voor de volledige tekst op de link hieronder. Tot 1 december 2023 is de volledige tekst enkel zichtbaar voor abonnees van Karakter. In de tussentijd kan u ons een berichtje sturen op lili@ugent.be. We sturen u dan de volledige tekst toe.

Photo © The Right to an Orgasm at over 60, Vlasta Delimar, 2016-2019

https://www.tijdschriftkarakter.be/recht-op-vreugdevolle-seks-naar-een-feministische-politiek-van-seksueel-verlangen/

Partagez votre histoire

Vous êtes une femme de plus de 50 ans et vous souhaitez partager votre expérience de l'intimité et de l'(a)sexualité sur ce site web? Envoyez-nous votre histoire ! Nous sommes intéressés par les témoignages personnels de femmes sur leurs expériences par rapport au corps vieillissant, aux relations, à l'intimité et à la sexualité.