lili@ugent.be

Recht op (vreugdevolle) seks?

Essay door Katrien De Graeve

Seks wordt steeds meer verbonden aan gezondheid: regelmatig seks hebben, weliswaar met niet al te veel verschillende partners, is een van de richtlijnen voor een actieve en gezonde levensstijl. Geen seks (willen) hebben wordt binnen die logica een probleem, een falen of een disfunctie. Seks als voorwaarde voor geluk en succes gaat echter voorbij aan het feit dat romantische en seksuele relaties niet voor iedereen even makkelijk toegankelijk zijn en dat seks ook niet voor iedereen een verheffende ervaring is. Er is dan ook meer aandacht nodig voor hoe sociale ongelijkheid ons seksuele verlangen in een keurslijf dwingt. Katrien De Graeve reflecteert hierover in haar essay in het tijdschrift Karakter.

Klik voor de volledige tekst op de link hieronder. Tot 1 december 2023 is de volledige tekst enkel zichtbaar voor abonnees van Karakter. In de tussentijd kan u ons een berichtje sturen op lili@ugent.be. We sturen u dan de volledige tekst toe.

Photo © The Right to an Orgasm at over 60, Vlasta Delimar, 2016-2019

https://www.tijdschriftkarakter.be/recht-op-vreugdevolle-seks-naar-een-feministische-politiek-van-seksueel-verlangen/

Share your story

Are you a woman over 50 and would you like to share your experience of intimacy and (a)sexuality on this website? Send us your story! We are interested in personal testimonies of women on the experience of their ageing body, and of relationships, intimacy and sex.