lili@ugent.be
magazine

Amour et Sagesse

Brussels tijdschrift over de vreugden en geneugten van het ouder worden

Het Brusselse tijdschrift Amour et Sagesse (gestart in 2020) wil ouderen een stem geven. Het wil kennis en ervaring tussen mensen van verschillende leeftijden delen en overdragen. Het verkent de vreugden en beloften van de oude dag aan de hand van levensverhalen, portretten, onderzoeken, roddels, illustraties, fotoreportages en liefdesverhalen. De bijdragen zijn hoofdzakelijk in het Frans en heel af en toe in het Nederlands.

Het maartnummer 2021 focust op de seksualiteit van ouderen. Het nummer bevat onder meer aandacht voor seksspeeltjes, een getuigenis van de 79-jarige dominatrice Simone en andere verhalen van ouderen over hun seksleven, een bijdrage over chocolade en kaviaar, enz.

De drie pijlers van het magazine zijn:

  • Waardering voor ouderen: Senioren die deelnemen aan het Amour et Sagesse project zeggen dat het hen meer integriteit geeft, dat ze zich minder bedreigd voelen door de maatschappij en zich opnieuw deel voelen van hun buurt. Zij zijn er trots op aan het project deel te nemen en hun werk te tonen.
  • Anti-ageisme: Het magazine wil de visie op ouder worden veranderen. Dankzij intergenerationele uitwisselingen kunnen oudere mensen hun ervaringen doorgeven aan jongere mensen. Alle jongeren en ouderen zijn welkom in het project.
  • Verbindingen leggen: Het magazine is verweven met de andere activiteiten die worden georganiseerd door de Seniorendienst van de Brusselse gemeente Vorst. Deze activiteiten creĆ«ren contacten en erkenning tussen de ouderen onderling, tussen de ouderen en de lesgevers, en tussen de ouderen en de bewoners van hun wijk.

https://amouretsagesse.be/

Deel uw verhaal

Bent u een vrouw ouder dan 50 en wilt u uw ervaring met intimiteit en (a)seksualiteit delen op deze website? Bezorg ons uw verhaal! We zijn geïnteresseerd in persoonlijke getuigenissen van vrouwen over de ervaring van hun ouder wordende lichaam, en over relaties, intimiteit en seks.